Arie brengt wind met zich mee - Reisverslag uit Simrishamn, Zweden van Nico en Paul op de Panic - WaarBenJij.nu Arie brengt wind met zich mee - Reisverslag uit Simrishamn, Zweden van Nico en Paul op de Panic - WaarBenJij.nu

Arie brengt wind met zich mee

Door: Nico, Paul en Arie

Blijf op de hoogte en volg Nico en Paul

19 Mei 2008 | Zweden, Simrishamn

Zondag heeft Ria ons uitgezwaaid uit Kopenhagen. We hadden gelijk goede wind en hebben van de 10 uur varen slechts 3 uur gemoterd. Overnacht in Gislövs läne.

Ook vandaag was de wind prima. Arie ontwikkeld zich tot een perfecte stuurautomaat. Nico heeft na 3 weken zijn boek uit, kon zelfs een dutje doen. Paul heeft zich op het zeilen kunnen richten.

Ondanks dat we langzamer zijn gaan varen en scholen met vis op de fishfinder voorbij hebben zien zwemmen, soms zelfs met getallen erbij (kilogrammen?), lukt het ons niet om er een aan de haak te slaan. Wie geeft ons tips? Vanavond dus maar de plaatselijke kebab-tent bezocht en daar een echte "Vinkingrulle" verorberd.

De foto's van de vikingen (zie vorig bericht) houden jullie nog van ons tegoed, ook foto´s bij dit bericht komen er aan...

Bij gunstige wind willen wij morgen 60 mijl afleggen en vertrekken dus nog vroeger als vandaag. Uitslapen is er dus niet bij!

• 19 Mei 2008 - 19:20

Kees 'de Visser":

Rest natuurlijk de volgende vragen.
    . Wat voor vissen verwacht je.
    . Welke hengels en aas hebben jullie.
    . Hoe hebben jullie gevist.
    . Welke vissen zitten daar.
    . Hoe diep is het
    . etc. etc.
    Wil jullie graag van advies dienen voor een maaltijd, maar dan moet ik toch echt meer weten.

Goede vaart en vangst.....

• 19 Mei 2008 - 21:27

Jan :

hallo jongens , probeer even uit te zoeken welke vissen jullie vergezellen, zijn het kabeljauwen dan kun je ze wel met een ondereind met meerdere kale haken of kleine chats op de haken vangen. Laat dan de lijn op zo,n afstand uitvieren dat de haken op zo,n anderhalve meter diepte meeslepen. Kabeljauw zwemt in scholen dus is het aannemelijk dat het kabeljauw is.
    groetjes, de buurman uit de haven in Meppel. Jan
    P.S. zitten de houten gordijnrails nog op de plek of hebben jullie nog geen zware zeegang gehad?

• 21 Mei 2008 - 09:55

Tilly:

Wat een onderneming en wat een goed doel!! Heel veel succes!
    Hartelijke groet van de SRK werkgroep Stiens

• 21 Mei 2008 - 15:10

Nico:

Vandaag (21 mei) de eerste vis gevangen! Een haring in de haven van Karlskrona. Gewoon met een onderlijntje met blanke haken. Dregde ook nog een verloren onderlijntje op, dus materiaal moet goed zijn. Vanavond nog eens proberen.

Varend met 5 knopen lukt het vissen niet, de sleeplijn blijft dan boven drijven. Met een paravaan gaat het moeilijk, erg veel kracht op draad, maar volgens mij kan een vis deze snelheid niet bijhouden.

De diepte van het water verschilt en wij weten absoluut niet wat voor vis er onder de boot zit. Wij willen probereb als we weer in een visrijk gebied zitten, om dan eens stil te gaan liggen en met makreel veertjes te gaan proberen. Ook willen we bij zwakke wind meer met de paravaan proberen. Jan, bedankt voor de kabeljauw tip, gaan we ook proberen.

• 23 Mei 2008 - 23:09

Rob:

Als jullie in een haven zijn vraag even bij een lokale hengelsportwinkel waarop de meeste kabeljauw gevangen wordt aldaar,als jullie zware pilkers hebben dan evt hiermee proberen,makreel zwemt in grote scholen en haring ook,kan met veertjes/aluminiumfolie strips.
    Ben benieuwd succes!!!

Nico en Paul

Deze zomer zeilen Nico Knotters en Paul Taal naar St Petersburg in Rusland met hun 9,5 meter lange zeilboot. Met deze reis brengen ze geld bij elkaar voor de Stichting Rusland Kinderhulp Dit is de planning: We hebben gepland dat we circa 200 zeemijl per week af gaan leggen. Met deze planning zullen we de onderstaande plaatsen bereiken op de volgende data: Plaats datum afstand Meppel vertrek op 01 mei 0 Nm Lauwersoog 12 mei 120 Nm Kielerkanaal 14 mei 330 Nm Kopenhagen 19 mei 503 Nm Kanal Sund 26 mei 703 Nm Gotland 02 juni 823 Nm Venspils 05 juni 916 Nm Talin 09 juni 1116 Nm St Petersburg 16 juni 1300 Nm Helsinki 23 juni 1456 Nm Hanko 27 juni 1526 Nm Aland island 30 juni 1616 Nm Stockholm 04 juli 1716 Nm Norrkoping 07 juli 1816 Nm Gotenborg 14 juli 2016 Nm Hansholm 18 juli 2146 Nm esbjerg 21 juli 2276 Nm Helgoland 25 juli 2366 Nm Vlieland 28 juli 2491 Nm Meppel 04 aug 2571 Nm Uiteraart wordt de planning door weer en wind beinvloed en naar het eind toe steeds onzekerder

Actief sinds 02 Feb. 2008