Lawaai
Door: Nico en Paul
Blijf op de hoogte en volg Nico en Paul
01 Juni 2008 | Estland, Virtsu
Wij liggen nu aan een ponton achter de aanlegsteiger van de veerboten naar het eiland Saaremaa. Dit eiland is erg in trek als toeristisch eiland en de veerboten varen af en aan. Ook wordt een coaster geladen met stenen aan de andere kade. Een lawaai van jewelste dus.
Wij hebben vandaag met 5 knopen wind in de rug ruim 50 mijl afgelegd. De hele dag in korte broek, het was erg warm. Ondanks dat het water in de golf van Riga maar 13 graden is. Wij hebben er slechts 9 uur over gevaren, gemiddeld 6 knopen, maar wel "motor-zeilend". Op de hele route slechts 2 speedboten gezien, verder was de golf van Riga voor ons alleen. Wij lopen echt voor op het toeristen seizoen.
Wij liggen met nog één boot (merk Fisher van een duitser) in dit haventje. Zij gaan ook naar St.Petersburg. Gelijk maar even de vaarroutes doorgenomen en de wind sites bekeken. Blijkt dat zijn boot als thuishaven Makkum heeft, in de haven van Nicolette en Herman Denekamp, waar wij onze boot gekocht hebben. Wat is de wereld toch klein..
Virtsu ziet er niet uit. Wat een verlopen bende. Maar, wel stroom, water, internet (gratis), restaurant (eetkot), en in het havengebouw douches met sauna. Helaas blijven wij hier maar even, wij willen morgen in alle vroegte weer verder, de wind gaat weer draaien, en wij willen zover mogelijk komen nu de wind nog gunstig staat.
Aan het eind van de dag geven ze windkracht 5 op, dan moeten we uit de zeer ondiepe "Moon sund" zijn en de bocht om zijn, de golf van Finland in.
02 Juni 2008 - 09:32
Timo:
Hey Paul,
zorgen dat het voor de wind blijft gaan, dan komt het allemaal goed. Vermaak je je een beetje?
Groeten uit een broeierig Tynaarlo,
Timo