Rare jongens, die Letten
Door: Nico en Paul
Blijf op de hoogte en volg Nico en Paul
30 Mei 2008 | Letland, Ventspils
Nu kwamen Asterix en Obelix op zee van alles tegen, wij ook:
- met nog 45 mijl te gaan (van de 85) werden we al begroet door een helikopter van de Letse Marine (zie foto).
- verder is het onbeschrijfelijk mooi om een zonsondergang en een zonsopgang op zee mee te maken. In het noorden bleef het de hele nacht een beetje schemer, dus echt donker was het niet.
- we hebben 1 keer de koers moeten verleggen voor een aanstormend zeekasteel. Het leek ons voor hem een beetje teveel gevraagd.
- het log kon op een gegeven moment de diepte niet meer peilen, meer dan 200 meter diep.
- een schip met vikingen zijn we niet tegen gekomen, die hoefden we dus niet de grond in te boren.
Ventspils is een plaats waar je veel duitse en vooral russische trekken in herkent. Duitse ex kazerne gebouwen (Seefeld, Hohne, Pr. Margietkazerne, Wezep) en wanstaltelijke flatgebouwen, dasja's, fabrieksgebouwen en veel oud roest.
Wij liggen aan een steiger van een jachtclub in een oude fabrieks- /vissershaven. Het is heerlijk weer, korte broek. Onze inboedel hangt al weer te drogen en we zijn nog steeds op zoek naar het lek. De motor doet het prima, klein beetje olie zweten, maar dat mag van ons.
Bij de havenmeester is alles "no problem" en blij dat Letland bij Europa hoort. Er zijn hier dan ook helemaal geen formaliteiten met douane, grenspolitie, o.i.d.. Alleen die helikopter, maar ook die zwaaiden terug...
"Rare jongens" die letten, want overal heb je draadloos en gratis internet. Letland: klasse!
30 Mei 2008 - 21:01
Alex Rombout:
Het doet me goed om te zien dat jullie vlaggencode heel serieus nemen.
Mooi beeld trouwens op die bank
groetjes en plezier blijven hebben.
Alex